Ons verhaal

Ons verhaal is eerst en vooral het verhaal van onze familie…Reeds 3 generaties  kan men in ons restaurant genieten van een culinaire traditie waar kwaliteit voorop staat. Iedere generatie heeft zijn eigen stempel op de culinaire identiteit van het restaurant gedrukt. Het resultaat? Originele gerechten met zorg en zin voor traditie bereid. Deze combinatie tussen traditie en innovatie resulteert in een hedendaagse gerechten die trouw blijven aan onze culinaire waarden.

In 1962 koopt de grootmoeder, Gabrielle Bernard, dit prachtige stenen pand om  haar gasten comfortabele accommodatie te bieden en een gulle keuken met gerechtenn die de smaakpapillen verwennen. Haar zoon, Michel Bernard, leert het beroep van zijn moeder en studeert aan de hotelschool “Ceria” in Brussels. Eens zijn diploma behaald, kruipt hij achter het fornuis van het familiebedrijf en gaat hij samen met Marie-Claire, zijn kersverse geliefde, het hotel runnen. Op het bord tovert hij gerechten die zijn persoonlijkheid tot uiting laten komen, en hun gasten smullen van de Bourgondische en smakelijke gerechten! Het restaurant staat wijd en zijd bekend voor de culinaire evergreens uit die tijd: de beroemde “canard à l’orange”, parelhoen met kersensaus, de verrukkelijke Noorse omelet…Het is ’the place to be’ voor families die een weekendje op het platteland willen boeken of een familiefeest willen organiseren…

De komst van de derde generatie

In 1999, na het onverwacht overlijden van Michel Albert, komt Nicolas Alberty achter het fornuis te staan. Nicolas behaalde zijn  diploma bij de hotelschool van Namen en jaren werkervaring bij de betere etablissementen zoals bij Georges Blanc in Vonnas. Hij blijft trouw aan de traditionele culinaire waarden van het restaurant, maar met de jaren gaan ook steeds meer verfijnde gerechten een hoofdrol krijgen op het menu. Hij wordt met veel brio bijgestaan door zijn toekomstige vrouw, Emmanuelle Bernard, de dochter van het huis…

In 2001, nemen ze het familierestaurant over en geven ze het hun  persoonlijke toets.

In juli 2007, openen ze in het hart van het dorp Nassogne Le Barathym, een gezellige auberge met een simpele maar smaakvolle keuken…Voor Nicolas Alberty begint en eindigt alles in de keuken bij het product. Eerst een kwalitatief product uitzoeken, dan pas kan de magie van het koken beginnnen.

Welkom levensgenieters en fijnproevers, kom en pluk de dag!

Ontdek hier Le BarathymOntdek hier het Hotel